Få den bedste opsparing

Hvis du vil have et højt afkast, gælder det i høj grad om at investere dine penge optimalt, uanset om du investerer direkte i aktier og obligationer eller via pensionsselskabet og banken. Hvis du for eksempel kan få bare 1% mere i afkast på 500.000 kr., står der over 500.000 kr. ekstra på din opsparing efter 30 år.

Plancap hjælper dig med at finde den bedste pensionsordning til dig og din opsparing.

  • Det er gratis og uforpligtende for dig at bruge Plancap.
  • Det er nemt og hurtigt. Hos os kan du med få klik sende din opgave ud til rådgivere og modtage 3 tilbud.
  • Spar tid og penge. Du slipper for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud.

    Beskriv din opgave

    Nu mangler vi bare dine informationer

Find den bedste investering med gode afkast, lave omkostninger og en høj service

Nogle vælger at have en opsparing i banken, fordi de har arvet, har overdraget deres virksomhed eller på anden måde er kommet til penge. De kan have penge stående på en opsparingskonto eller via en investeringspulje i aktier og obligationer.

Men markedet for investeringer er ofte uigennemskueligt. For rådgiveren har en interesse i at investere dine penge dér, hvor de også tjener penge. Det kan være svært at gennemskue for menigmand, og markedet ændrer sig løbende. Derfor kan det være en god idé at sætte sin forvaltning af opsparing i udbud og få et tilbud på investeringsrådgivning.

Hvis du vil have et højt afkast, gælder det i høj grad om at investere dine penge optimalt, uanset om du investerer direkte i aktier og obligationer eller via pensionsselskabet og banken. Hvis du for eksempel kan få bare 1% mere i afkast på 500.000 kr., står der over 500.000 kr. ekstra på din opsparing efter 30 år. Husk på, at din pension nemt ender med at skulle forvaltes i mere end 50 år – da forvaltningen fortsætter, efter du er gået på pension.

Du får i dag nærmest ingenting i rente, og du skal tilmed passe på, at renten ikke er negativ på din kontantkonto. Vælger du de mest almindelige obligationer, er situationen den samme, og andre obligationer er heller ikke så sikre, som de var i gamle dage. Inflationen er lav på under 1,5%, men samlet set mister du værdi på de meget sikre investeringer i din pension, eller hvor du ellers sparer op.

Når det er særligt vigtigt at tænke på pension i forhold til renten og inflationen i samfundet, skyldes det, at din pensionsopsparing strækker sig over mange år. Derfor betyder renters rente meget for størrelsen af din pensionsformue, når pengene skal udbetales. Det betyder, at det er meget vigtigt, at du bruger dine muligheder for at forbedre afkastet uden at øge risikoen i din pensionsopsparing.

Bedre afkast af din opsparing
Nøglen til et bedre afkast ligger derfor i at se på omkostningerne i dine investeringer. Når renten i samfundet er lav, betyder omkostningerne mere i det samlede regnestykke for din opsparing. Hold derfor øje med, hvor meget du betaler i omkostninger på din opsparing og ikke mindst, hvem du betaler omkostninger til. Du bør derfor undgå at betale til dyre investeringsforeninger.

Du kan spare 1-2% i omkostninger på din opsparing om året ved at sænke dine omkostninger. Det har rigtig stor betydning for din opsparing, hvis dit afkast i dag ligger på 2-4 %.

Hvordan får du din formue til at vokse sig større?

Hvad enten du har en større eller en mindre sum penge, som du gerne vil investere, kan det være svært at gennemskue, hvordan du bedst får din formue til at vokse sig større. Investeringsområdet består af en række komplekse regler og produkter, og det kræver meget viden at gennemskue de forskellige løsninger og holde dem op imod hinanden.

Hvad er et tilfredsstillende afkast for dig? Hvor stor en risiko tør du løbe? Hvad giver mest mening i forhold til din økonomiske situation? Hvad er tidshorisonten for din investering? Hvordan ser det aktuelle marked for aktier og obligationer ud? Der er mange faktorer at forholde sig til, og det farligste, du kan gøre, er at investere dine penge på et uoplyst grundlag. Her kommer investeringsrådgivning ind i billedet.

Søger du hjælp til investeringsrådgivning hos os, gør vi det nemt for dig at vælge den eller de rette investeringsformer. Vi indhenter tilbud fra forskellige investeringsrådgivere, som giver dig professionel sparring og vejledning. Du sparer både tid, energi og penge ved at sætte din forvaltning af formue i udbud her hos os.

Investeringsrådgivning for alle

Alle, der har en større eller en mindre formue, kan have gavn af investeringsrådgivning. Det er altid en god ide at få professionel vejledning på din formueforvaltning. Det gælder både, hvad enten du har en stor viden på investeringsområdet, eller du kun har et ringe kendskab til formueforvaltning.

  • Det kan være, at du som privatperson har arvet en sum penge, som du gerne vil have hjælp til at håndtere på bedste vis. Det kan også være, at du har en opsparing eller en pensionsopsparing, som du overvejer at investere i aktier eller anden form for værdipapirer
  • Er du investor, der bruger virksomhedsordningen eller investerer du i investeringsforeninger eller værdipapirer som eksempelvis aktier og obligationer, kan du også vælge at gøre brug af professionel investeringsrådgivning
  • Vi udbyder også investeringsrådgivning til investeringsforeninger og til dig, der har frie midler, som du gerne vil investere

Investeringsrådgivning er for alle, der gerne vil have vejledning fra en ekspert på området. Vi gør det nemt og enkelt for dig at finde frem til den løsning, du bedst investerer og forvalter din formue på. Valget er altid dit, når vi giver dig et uforpligtende tilbud. Men vi klæder dig på til at træffe de bedste beslutninger.

Sparer du op i banken?
Selvom indlånsrenten er rekordlav, har vi danskere aldrig haft flere penge stående i banken, end vi har i dag. Har du penge stående i banken, får du en rekordlav rente, som næsten er lig nul. Dine penge vokser altså stort set ikke ved at stå på en bankkonto. Driver du virksomhed, er der i nogle banker en negativ rente, og det har den effekt, at du ligefrem betaler for at have penge stående i banken.

Har du en stor buffer på din konto hver måned, kan det være en god ide at overveje, om du kan få et bedre udbytte ved at agere anderledes. Måske vil du få et bedre udbytte ved at nedbringe din gæld i højere grad? Er du risikovillig, kan du måske få din formue til at vokse ved at investere i aktier? Har du tænkt på pension, eller vil det give mere mening at spare ekstra op til din alderdom på en pensionsopsparing?

Der er mange andre muligheder end at spare op i banken, og de fleste af dem vil give dig et større afkast. Den rekordlave rente får ikke din formue til at vokse nævneværdigt, og det er lige før, at det er lige så rentabelt at opbevare pengene hjemme under madrassen. Lad os hjælpe dig med investeringsrådgivning, hvis du gerne vil have sparring på de muligheder, du har.

Hvem skal forvalte din formue?

Investeringsrådgivning er ikke bare et spørgsmål om, hvad du skal investere dine penge i. Det er også afgørende, hvem du sætter til at forvalte dine penge. Har du allerede en pensionsopsparing, eller har du valgt at investere en del af din opsparing gennem din bank, så har du principielt allerede en forvalter.

Din bank kan tilbyde dig en lang række opsparings- og investeringsprodukter, som de varetager forvaltningen af. Spørgsmålet er, om din nuværende forvalter gør det bedste for dig. Når din bank, formueforvalter eller pensionselskab investerer for dig, er det naturligvis også af betydning for den, at den tjener penge på dine investeringer i form af gebyrer med videre.

Husk altid at forholde dig kritisk over for forvalteren af din formue – lige meget om det drejer sig om din opsparing i banken eller om din pensionsordning hos dit pensionsselskab. Det betaler sig jævnligt at tjekke andre tilbud og forvaltere. Det kan du blandt andet gøre ved at sætte din opsparing  i udbud hos os.

Hvor meget tør du satse med dine investeringer?

Investeringer hænger i meget høj grad sammen med din holdning til risiko. Er du typen, der gerne tager en frisk beslutning og investerer i aktier, som både kan stige og falde i værdi? Eller er du nærmere en type, der foretager sikre investeringer, så du har mulighed for at gå med både livrem og seler?

Hvad enten du er meget risikovillig eller ej, kan du få et stort udbytte af investeringsrådgivning. Det vigtigste er, at vidensgrundlaget for dine beslutninger er på plads. Professionel sparring kan både medføre, at du bliver mere risikovillig, eller at du går mere i den anden retning og holder kortene tættere ind til kroppen. Vores mission er ikke at præge dig i den ene eller den anden retning, men at oplyse dig om dine muligheder.

Spred risikoen, når du investerer
Er du interesseret i at investere i aktier eller andre former for værdipapirer? Har du tænkt over fordelene ved risikospredning? Generelt når du investerer, er det vigtigt, at du spreder risikoen. Især hvis du handler med store summer af penge. Det reducerer din risiko for at tabe mange penge.

Det handler ikke kun om at sprede dine investeringer ved for eksempel at købe aktier i forskellige virksomheder. Vil du opnå en optimal risikospredning, gør du klogt i at sprede din risiko i forhold til både brancher, lande, typer af virksomheder og tidspunkter for investering.

Er du tilfreds med en snæver spredning, kan du nøjes med at købe aktier i danske virksomheder. Er du mere interesseret i en større spredning, kan du vælge også at købe værdipapirer på det sydamerikanske marked og det tyske for eksempel.

Det kan som enkelt kunde være svært at opnå så stor en spredning, og derfor kan du investere via diverse investeringsforeninger. Ved at lade dem investere for dig kan du sprede din risiko i højere grad, og du kan spare gebyrer ved ikke selv at skulle handle i banken i tide og utide. Du slipper også for selv at skulle holde et vågent øje med dine investeringer på daglig basis. Det klarer investeringsforeningen for dig.

Hvad enten du gerne selv vil foretage investeringen af dine penge eller gerne vil have en investeringsforening til at handle for dig, kan vi tilbyde dig investeringsrådgivning. Vi dækker begge scenarier og kan rådgive dig om begge muligheder.

Hvad er tidshorisonten for dine investeringer?

Har du en formue, som du gerne vil investere, er tidshorisonten afgørende for hvilke investeringer, der kan tilrådes. Det gælder både ved investering af frie midler, rede penge eller en pensionsopsparing. Har du brug for dine penge inden for en kort tidshorisont? Eller kan du foretage en langsigtet investering?

Forskellen er her, om du skal bruge dine penge inden for relativt kort tid, eller om pengene kan stå og formere sig i årevis, før du har brug for at hæve dem. Investeringshorisonten er en vigtig faktor for, hvornår de forskellige investeringsformer vil være givtige for dig eller ej. Er du i tvivl, står vi klar til at finde den bedst egnede rådgiver til dig.

Investering i din tilværelse som pensionist
En meget gængs investeringsform er pensionsopsparinger eller pensionsordninger. De fleste af os, går i gang med at spare op til pension, så snart vi begiver os ind på arbejdsmarkedet. Vi bestemmer helt selv, hvor meget vi vil spare op til vores tredje alder, men det er klart, at vi alle er begrænsede af vores økonomiske situation.

Har du en pensionsopsparing, kan du lade dine opsparede penge stå på din konto i banken. Du kan også vælge at investere pengene, hvis du ønsker et højere afkast og gerne vil have flere penge at leve for, når du bliver pensionist. Den nuværende meget lave rente taler ikke for at lade dine penge stå og passe sig selv, men omvendt er det en god sikkerhed, at du ved præcis, hvad du får, når du trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Overvejer du alligevel at investere, står det dig frit for at vælge en investering med lav risiko. Du kan selv gennemgå dine muligheder, eller du kan lade os scanne markedet for dig. Tager du kontakt til os, får du professionel investeringsrådgivning om din pensionsopsparing ud fra en eksperts vurdering.

Revidér en gang imellem

Du kan desværre ikke bare læne dig tilbage i flere årtier, når du har fundet dine investeringsforeninger. Man bør gå sin strategi efter med års mellemrum for at justere for eventuelle markedsændringer.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have mere information om de gratis ydelser, vi tilbyder. Du kan ringe til os på telefon 60 98 09 80 eller sende os en e-mail på info@plancap.dk. Vi sidder parat til at svare på spørgsmål på hverdage mellem 08.30 og 17.00.

Er du interesseret i at sætte din pensionsopsparing i udbud kan du anvende kontaktformularen øverst på siden. Du vil modtage 3 uforpligtende tilbud fra rådgivere, når du anvender vores gratis service. Det står dig frit for, om du vil tage imod et tilbud fra de rådgivere, som du modtager tilbud fra.

 

Kendt fra blandt andet

Find din rådgiver

Plancap hjælper med at finde den bedste forvalter til din opsparing. Vores formål er at skabe gennemsigtighed og styrke konkurrencen for dig som kunde ved at sammenligne forvalter og tilbud på en nem og overskuelig måde.

Dét får du ved at bruge plancap.dk

Nemt og hurtigt

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at vælge den bedste opsparing. Hos os kan du med få klik sende opgaven ud til rådgiver og modtage 3 tilbud.

Spar tid og penge

Du slipper for at bruge tid på selv at finde frem til den bedste opsparing, der giver dig den bedste afkast og laveste omkostninger.

Uvildige og uafhængige

Vi er ikke selv rådgivere. Vi er uafhængige af udbydere af pensionsordninger, investeringer osv. De pensionsselskaber, investeringsrådgivere, som vi formidler kontakt til, betaler et fast honorar for at være en del af udbuddet på Plancap. Vi tjener derfor det samme, hvad enten du vælger at benytte et af de tilbud, du får, eller ej.

Gratis og Uforpligtende

Det er gratis og uforpligtende for dig at bruge Plancap. Alle de partnere, vi arbejder sammen med, er registreret ved Finanstilsynet. Du kan derfor være helt tryg ved at tildele os oplysninger om dig og din økonomi.

Indhent tilbud