Få den bedste firmapensionsordning

Fordele ved at tilbyde medarbejderne en pensionsordning.

Et tilbud om en god firmapensionsordning kan gøre en forskel, når en dygtig medarbejder skal rekrutteres eller fastholdes i virksomheden. For medarbejderne er der flere årsager til, at det kan være attraktivt at vælge en virksomhed med en god pensionsordning: bedre dækning, flere penge til opsparing, attraktiv sundhedsforsikring og sikkerhed og tryghed.

Plancap hjælper dig med at finde den bedste firmapensionsordning til din virksomhed og dine medarbejdere.

 • Det er gratis og uforpligtende for dig at bruge Plancap.
 • Det er nemt og hurtigt. Hos os kan du med få klik sende din opgave ud til rådgivere og modtage 3 tilbud.
 • Spar tid og penge. Du slipper for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud.

  Beskriv din opgave

  Nu mangler vi bare dine informationer

Den bedste pension tiltrækker de bedste medarbejdere

Som virksomhed er det en svær opgave at skulle finde den bedste pensionsleverandør til dig og dine medarbejder. De fleste bruger to til tre måneder på at finde en ny firmapensionsordning. Det kan være svært at danne sig et overblik over pensionsbranchen og dens produkter for at sikre, at du og dine medarbejder får de rigtige forsikringsdækning og de bedste opsparingsprodukter.

De fleste virksomheder tager deres pensionsordning op til overvejelse efter et til tre år. Hovedsageligt for at sikre, at de har en tidssvarende løsning. Men det kan være svært for en virksomhed at gennemskue, om medarbejderne har en pensionsordning, der understøtter virksomhedens ønske om at give medarbejderne en tryg tilværelse, når de ikke længere er en del af arbejdsmarkedet.

Nogle virksomheder har en firmapolitik, der afgør, hvornår og hvor ofte pensionen skal i udbud. Andre tager pensionen op til overvejelse, når for eksempel forholdene i virksomheden ændrer sig, hvis der er ændringer i pensionsreglerne eller i forbindelse med samfundsøkonomiske ændringer.

Valget af pensionsordning
Du vil gerne have en ordning, der er gennemskuelig for din virksomhed og for dine medarbejder. Overordnet set er ønskerne til ordningen, at den giver det størst mulige afkast, de bedst dækkende forsikringer, og at der ikke er omkostninger, der er skjulte eller vanskelige at forstå.

Men de fleste er usikre på hvilke omkostninger, de ellers har til for eksempel investering og administration, driftsherretillæg, muligheden for kursværn og andre gebyrer. Desuden er opsparing og forsikring lige vigtige dele i en pensionsordning.

Hvad er en firmapensionsordning?
En firmapension er en aftale, der er indgået mellem en virksomhed og et pensionsselskab, for at sikre en medarbejdergruppe økonomisk i tilfælde af død, sygdom og/ eller ved pensionering.

Stort set alle virksomheder er i dag omfatter af enten en overenskomstmæssig firmapensionsaftale eller privat aftale, som virksomheden har indgået med de pensionsselskaber, der levere firmapensionsløsninger.

Hvor meget skal du tilbyde i firmapension?
En naturlig del af en ansættelsespakke

Det er op til dig, hvor meget du vil tilbyde dine medarbejdere i pension hver måned.
Men en typisk pensionsbidrag ligger på 12-15% med en klassisk fordeling, hvor virksomheden bidrager med 2/3 og medarbejderen 1/3. Pengene trækkes automatisk fra dine ansattes løn, når du har fået ordningen op at køre, så det giver ikke dig en større administrativ byrde.

Er din virksomhed ikke omfattet af en overenskomstmæssig pensionsaftale, kan I frit lave en aftale om både pensionsbidragets størrelse og fordeling samt de forsikringsydelser, I vil have med i den enkelte firmapensionsløsning.

En firmapensionsordning kan etableres enten som:

 • Frivillig
  Hvor medarbejderne selv aktivt vælger, om de vil tilmelde sig firmapensionsordningen.
 • Obligatorisk
  Hvor alle medarbejdere er omfattet af pensionsordningen.
 • Frivillig for nuværende og obligatorisk for fremtidige medarbejdere
  Hvor nuværende selv vælger, og fremtidige ansatte efter en given dato skal have en fast aftale.

Ved at etablere en firmapensionsordning som frivillig for medarbejdere, kan det være du synes, at det kan medarbejder selv betale, og der kan man lave en pensionsaftale som du stiller til rådighed for medarbejderne men det er for medarbejdernes egne lomme

Ved at etablere firmapensionsordningen som obligatorisk for alle medarbejdere, signalerer du som arbejdsgiver, at man ikke ønsker at gøre forskel på medarbejdere, og samtidig sikres det, at alle medarbejdere har det økonomiske sikkerhedsnet både ved pensionering, sygdom og dødsfald. På den måde risikerer du heller ikke, at en medarbejder senere kan finde på at rejse krav mod arbejdsgiveren, hvis denne mener, de ikke er blevet tilbudt ordningen.

Valg af pensionsordning?

Få en ordning, der er gennemskuelig for dig selv og for dine medarbejdere.

En ordning, der giver det størst mulige afkast, de bedst dækkende forsikringer, og at der ikke er omkostninger, der er skjulte eller vanskelige at forstå.

Men de fleste er usikre på hvilke omkostninger, de ellers har til for eksempel investering og administration, driftsherretillæg, muligheden for kursværn og andre gebyrer. Desuden er opsparing og forsikring lige vigtige dele i en pensionsordning.

For at kunne udnytte ordningerne optimalt er det af afgørende betydning, at du sætter dig godt ind i, hvad de forskellige ordninger tilbyder. Det giver dig mulighed for at vælge netop den pensionsaftale, der passer bedst til dit og dine medarbejdernes behov.

Har du styr på de forskellige muligheder, har du mulighed for at vælge en pensionsordning, som tilgodeser de behov, du har. En firmapension kan se meget forskellig ud fra virksomhed til virksomhed og kan blandt andet omfatte:

 • Dækning ved tab af erhvervsevne
 • Dækning ved død
 • Dækning ved visse kritiske sygdomme
 • Invalidesum
 • Børnepension, børnesum med videre
 • Pensionsforsikring til alderdom

Intet lovkrav om firmapension
Når du driver en virksomhed, er der intet lovkrav om, at du skal tilbyde dine medarbejdere en firmapension som en del af deres løn. Selvom du ikke er forpligtet til at tilbyde dine ansatte en pensionsaftale, er det dog et emne, som du bør tage aktivt stilling til.

Der er ingen tvivl om, at pension er vigtigt for dine medarbejdere. Det vil derfor have en positiv effekt på både rekruttering og fastholdelse, hvis du tilbyder dine medarbejdere en pensionsaftale. Hvem vil ikke foretrække en ansættelse, hvor der er en økonomisk sikring af den enkelte persons fremtid gennem pension?

Det er ikke bare nemmere for dig at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, når du tilbyder dine ansatte firmapension oveni deres løn. Du viser også et socialt ansvar ved at tage dig godt af dine medarbejdere, og det er et godt billede at tegne af din virksomhed udadtil.

Virksomhedens fordele

 • Færre sygedage = færre omkostninger
 • Større produktion
 • Mindre træk på arbejdsskadeforsikringen
 • Større medarbejdertilfredshed
 • Bedre bundlinie

Medarbejderens fordele

 • Færre sygedage
 • Større livskvalitet
 • Færre forsikringsudbetalinger
 • Bedre risikoregnskab
 • Højere pension i sidste ende

Hvorfor skal du sikre din virksomhed og medarbejderne?
Få en firmapensionsordning

En aftale om en firmapensionsordninger er som oftest en beslutning, arbejdsgiveren tager alene. Med en firmapensionsordning er både din virksomhed og dine medarbejdere bedre stillet både økonomisk og sociale.

Såvel mindre som større virksomheder er følsomme over for enkeltpersoners fravær på grund af sygdom. Er det eksempelvis en medarbejder sygemeldt, kan virksomheden mærke medarbejderens fravær på bundlinjen.

 • Typisk indgår der en forsikring i en firmapensionsordning, der dækker ved tab af erhvervsevne. Opfylder medarbejderen betingelser, kan du som virksomhed få udbetalt penge fra forsikring sammen med sygedagpenge.
 • Tegner du en aftale om firmapensionsordning, har du også mulighed for at til vælge en sundhedsforsikring til medarbejderne. Her kan medarbejderen på grund af behandlingsgaranti, ofte bedre chancer for at vende hurtigere og stærkere tilbage til arbejdspladsen og sit normale liv.
 • Du tager hånd om dine medarbejdere og viser et socialt ansvar.
 • Du giver dine medarbejdere en god grund til at blive og forblive ansat hos dig, når du kan tilbyde dem en fordelagtig pensionsordning.
 • Du giver dine medarbejdere en økonomisk tryghed ved, at der er tænkt på deres tredje alder under ansættelsen hos dig.

Hvorfor skal du tilbyde medarbejderne en pensionsordning?
Tiltræk og fasthold medarbejdere.
Et tilbud om en god firmapensionsordning kan gøre en forskel, når en dygtig medarbejder skal rekrutteres eller fastholdes i virksomheden.
For medarbejderen er der flere årsager til, at det kan være attraktivt at vælge en virksomhed med en god pensionsordning:

 • Billigere og bedre dækning
  For medarbejderne er en firmapensionsordning blandet andet attraktiv, fordi medarbejderen får adgang til en forsikringsdækning, der ville være betydeligt dyrere, vis medarbejderen som privatperson selv skulle lave en lignende ordning.
  Da alle medarbejdere bliver en del af en gruppeaftale, kræver en firmapensionsordning ikke helbredsoplysninger. Det betyder blandt andet, at medarbejderen slipper for at betale mere i præmie, selvom vedkommende har lidt skavanker.
 • Flere penge til opsparing
  For det første betaler du sædvanligvis mindre i administrationsomkostninger, når du har en pensionsordning gennem din arbejdsgiver frem for en privattegnet pensionsaftale.
 • Attraktiv sundhedsforsikring
  Medarbejdere sætter ofte pris på at få en sundhedsforsikring, der giver mulighed for at komme i behandling allerede ved de første symptomer.
 • Sikkerhed og tryghed
  Når din medarbejder har en pensionsordning gennem din virksomhed, er medarbejderen sikret i sin alderdom, og ansvaret ligger ikke hos medarbejderen selv i forhold til at få oprettet en pensionsopsparing.

Fordel med en sundhedsforsikring
Overvejer du som mange andre virksomheder at få en sundhedsforsikring til dig og dine medarbejdere?
Med en sundhedsforsikring får du og dine medarbejdere mulighed for at blive behandlet på privathospital og en lang række specialklinikker. En sundhedsforsikring kan dække alt fra psykologhjælp til fysioterapi og hospitalsophold.

 • Behandlingsgaranti
  Med en sundhedsforsikring kan du minimere antallet af sygedage. Du og dine medarbejdere får adgang til hurtigere behandling og er ikke afhængige af eventuelle lange ventelister i det offentlige.
 • Bliv hurtigere rask
  Med en sundhedsforsikring får du og dine medarbejdere de bedste forudsætninger for at komme hurtigere tilbage til arbejdet og en normal hverdag.
 • Du vil opleve færre udgifter i forbindelse med syge medarbejdere. Færre sygedage, mindre vikardækning, og færre forsinkelser i arbejdet

Gennemgå din pensionsordning hvert år
Langt de fleste virksomheder tilbyder deres ansatte pension. Overvejer du også at gøre det, eller gør du det allerede, er det en god ide, at du sætter dig godt ind i, hvad de forskellige pensionsordninger indeholder og kan tilbyde dig og dine ansatte. Det gør dig i stand til at træffe de bedste valg.

Har du allerede tegnet en pensionsaftale, kan det koste dig dyrt at hvile på laurbærene. Du bør som tommelfingerregel gennemgå din virksomheds pensionsordning hvert år for at sikre, at du kan tilbyde det bedste til dine medarbejdere, og at du har færrest muligt omkostninger forbundet ved det.

Vil du gerne slippe for selv at skulle lave research på tilbud om pensionsordninger, kan du lade os om det. Det giver dig mulighed for at bruge din tid og energi på andre vigtige opgaver. Vi kan på professionel vis og med en kort tidsfrist give dig et overblik over de forskellige tilbud på markedet. Du vil på den måde være klædt ordentligt på til at træffe en fornuftig og velovervejet beslutning.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi kan hjælpe dig med at undersøge, om din firmapensionsordning har de bedste og billigste forsikringer og pensionsopsparing. Vi sætter din opgave i udbud og hjælper dig med at få den bedste firmapensionsordning på markedet. Det står dig altid frit for, om du vil gøre brug af de tilbud eller ej.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have mere information om de gratis ydelser, vi tilbyder. Du kan ringe til os på telefon 60 98 09 80 eller sende os en e-mail på info@plancap.dk. Vi sidder parat til at svare på spørgsmål på hverdage mellem 08.30 og 17.00.

Er du interesseret i at sætte din pensionsordning i udbud kan du anvende kontaktformularen øverst på siden. Du vil modtage 3 tilbud fra pensionsmæglere, når du anvender vores service. Det står dig frit for, om du vil tage imod et tilbud fra de pensionsmæglere, som du modtager tilbud fra. Det er gratis og uforpligtende.

Kendt fra blandt andet

Hvorfor Plancap.dk?

Plancap hjælper med at finde den bedste firmapensionsordning til din virksomhed og dine medarbejdere. Vores formål er at skabe gennemsigtighed og styrke konkurrencen for dig som kunde ved at sammenligne pensionsselskaber og tilbud på en nem og overskuelig måde.

Dét får du ved at bruge plancap.dk

Nemt og hurtigt

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at vælge den bedste pensionsordning. Hos os kan du med få klik sende opgaven ud til pensionsrådgivere og modtage 3 tilbud.

Spar tid og penge

Du slipper for at bruge tid på selv at finde frem til den bedste pensionsordning, der vil give dig det bedste afkast og bedste forsikring.

Uvildige og uafhængige

Vi er ikke selv rådgivere. Vi er uvildige og uafhængige af udbydere af pensionsordninger, investeringer osv. De pensionsselskaber, investeringsrådgivere, som vi formidler kontakt til, betaler et fast honorar for at være en del af udbuddet på Plancap. Vi tjener derfor det samme, hvad enten du vælger at benytte et af de tilbud, du får, eller ej.

Gratis og Uforpligtende

Det er gratis og uforpligtende for dig at bruge Plancap. Det står dig altid frit for, om du vil gøre brug af vores tilbud eller ej. Alle de partnere, vi arbejder sammen med, er registreret ved Finanstilsynet. Du kan derfor være helt tryg ved at tildele os oplysninger om dig og din økonomi.

Indhent tilbud